Сестру письменника Михайла Слабошпицького вбили під час пограбування

16:24, 15.02.2019
Сестру письменника Михайла Слабошпицького вбили під час пограбування

Валентина Слабошпицька на презентації книги її брата в Черкасах. У її руках - троянди з рідного обійстя (фото: facebook.com)

Правоохоронці Черкащини протягом доби після злочину затримали підозрюваного у вбивстві сестри відомого українського письменника Михайла Слабошпицького - Валентини, яка працювала продавчинею у селі Мар’янівці Шполянського району.
 
Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомила дружина письменника Світлана Короненко.
 
Пані Світлана говорить, що сестра її чоловіка все життя трудилася бібліотекарем, а останнім часом тримала невелику крамничку в рідному селі. Саме там її і вбили. Жорстоко і безжально. Перетрусили все в хаті. Припускає, мабуть, шукали гроші. 
 
"Це фото зроблене наприкінці жовтня минулого року у Черкасах, останнє прижиттєве фото Валентини Слабошпицької, молодшої сестри Михайла Слабошпицького. Тоді вона приїхала з Мар'янівки на презентацію книги спогадів брата "Тіні в дзеркалі". Привезла червоні, дуже красиві троянди з власного саду. З ними вона тут і стоїть. Дуже пишалася своїм братом. Завжди телефонувала і приїздила за найменшої  нагоди", - гірко зазначає родичка загиблої жінки.
 
Як інформують в черкаському обласному управлінні поліції, підозрюваним у вбивстві виявився раніше судимий житель одного із сіл того ж таки Шполянського району. 
 

"Причиною вчиненого він називає бажання заволодіти  продуктами харчування та грошовими коштами. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження", - наголошують у поліції.  
І додають, про вбивство продавчині до чергової частини Шполянського відділення поліції повідомили жителі Мар’янівки, які зайшли в магазин і виявлено там вбиту жінку.
 
"На місце події негайно було направлено слідчо-оперативну групу. Під час огляду тіла померлої були виявлені явні ознаки насильницької смерті. В той час коли на місці працювали слідчі та експерти, оперативники вже почали відпрацьовувати можливі версії вбивства жінки та осіб, які могли бути причетні до вчинення даного кримінального правопорушення", - розповідають у черкаській поліції.
 
Правоохоронці кажуть, що проведеними оперативно-розшуковими заходами протягом 24 годин вони встановили молодика, причетного до вчинення вбивства. Чоловіка правоохоронці відшукали у Черкасах, де він працював на одному із підприємств.
 
"Він зізнався у вчиненому. Розповів, що прийшов в магазин з метою заволодіти продуктами харчування та грошовими коштами. Вдарив потерпілу сокирою по голові. Від отриманої травми жінка померла. Зловмисник зібрав продукти харчування та грошові кошти і зник з місця події", - кажуть у поліції.
 
Вбивці жінки оголошено про підозру у вчинені кримінального правопорушення передбаченого частиною 2 статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, йому світить до 15 років ув’язнення.