Генпрокуратура хоче оскаржити право застави для Владислава Мангера

14:28, 15.02.2019
Генпрокуратура хоче оскаржити право застави для Владислава Мангера

Владислав Мангер, голова Херсонської облради, в суді (фото: фото: theinsider.ua)

Генеральна прокуратура подасть скаргу на обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 3 березня з правом застави голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства активістки з Херсона Катерини Гандзюк.
 
Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на слова прес-секретаря генерального прокурора Лариси Сарган.
 
Як повідомляється, Генпрокуратура наполягатиме на взятті під варту до 3 березня без права на заставу та внесе апеляційну скаргу до Київського апеляційного суду.
 
Також у Генпрокуратурі додали, що злочин, який інкримінують Владиславу Мангеру, вчинений із застосуванням насильства та спричинив загибель людини, належить до категорії особливо тяжких і передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення.
 
Нагадаємо, голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства активістки і радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, вночі 15 лютого був відправлений під арешт із правом внесення застави.
 
Як повідомлялося, адвокати Владислава Мангера готові внести за нього заставу 1 мільйон гривень.
 
Раніше під час судового засідання прокуратура стверджувала, що Владислав Мангер заплатив за вбивство Катерини Ганзюк, зокрема, базою відпочинку, яку здає в оренду його юрист. Адвокати звинувачення назвали брехнею.
 
Голова Херсонської облради Владислав Мангер отримав підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк 11 лютого. Як заявив генпрокурор Юрій Луценко, Мангер заплатив за убивство Катерини Гандзюк 5 тисяч доларів.
 
Сам Владислав Мангер свою причетність до вбивства Катерини Гандзюк заперечує та обіцяє співпрацювати зі слідством. Окрім того, він звинуватив в організації нападу на Катерину Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка.
 
У СБУ заяву Владислава Мангера вважають абсурдною.