Посадовиця ДМС вимагала 400 доларів за швидкий закордонний паспорт

12:34, 15.02.2019
Посадовиця ДМС вимагала 400 доларів за швидкий закордонний паспорт

Правоохоронці затримали посадовицю на робочому місці (фото: ssu.gov.ua)

Посадовиця Державної міграціної служби в Києві та області вимагала 400 доларів від місцевого жителя за прискорення видачі ID-картки та закордонного паспорта.
 
Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.
 
Як ідеться в повідомленні, співробітники СБУ викрили на хабарі головного спеціаліста одного з райвідділів Центрального міжрегіонального управління ДМС у Києві та області.
 
"Співробітники СБУ задокументували отримання зловмисницею першої частини неправомірної вигоди у розмірі 200 американських доларів. Правоохоронці затримали посадовця на робочому місці після одержання 200 доларів США - другої частини хабара", - інформує відомство.
 
Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України - "одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище".
 
Зараз вирішується питання щодо оголошення підозри в скоєнні злочину, повідомляє СБУ.
 
Зазначається, що заходи з викриття хабара СБУ проводило у взаємодії з сектором з питань запобігання та виявлення корупції Міграційної служби і слідчим відділом Печерського управління поліції Києва, під керівництвом прокуратури.
 
Як повідомляла "УМ", у Черкасах на хабарі погорів слідчий обласного управління поліції.