За штурм відділку на Подолі в Києві поліція оголосила 4 підозри

18:05, 14.02.2019
За штурм відділку на Подолі в Києві поліція оголосила 4 підозри

(фото: Національна поліція)

Чотирьом особам за спробу прорватися в управління поліції Подільського району Києва оголошено підозру за ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України (Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків).

 

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку заявив начальник Національної поліції Сергій Князєв.

 

"Слідство щодо решти присутніх там радикально налаштованих молодиків ще триває. Усі їхні вчинки отримають оцінку відповідно до букви Закону. Національна поліція є аполітичною і завжди залишатиметься на засадах законності та верховенства права", - зазначив він.

 

За його словами, поліція буде діяти так, як того вимагає закон, – забезпечувати безпеку громадян.

 

Крім того, Сергій Князєв нагадав, що у вівторок Печерський суд столиці на 2 місяці заарештував працівника поліції, який підозрюється у перевищені повноважень під час затримання порушників правопорядку біля Подільського управління поліції. 

 

Як відомо, в суботу 9 лютого між учасниками акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" на Контрактовій площі в Києві та поліцією сталися сутички. Як заявили учасники акції, перед початком виступу Юлії Тимошенко, деяких з них "забрали без жодних причин" до Подільського відділку поліції.

 

Нагадаємо, в суботу 9 лютого між учасниками акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" на Контрактовій площі в Києві та поліцією сталися сутички. Як заявили учасники акції, перед початком виступу Юлії Тимошенко, деяких з них "забрали без жодних причин" до Подільського відділку поліції.

 

"Невдовзі їх відпустили, проте забрали особисті речі. Хлопці вимагали повернути їм речі, натомість правоохоронці застосували газ. На затримання приїхала поліція спецпризначення (колишній "беркут"), застосовували силу. Є травмовані", - заявили учасники ініціативи. 

 

У свою чергу в поліції повідомили про затримання групи осіб при спробі штурму управління поліції. "Невідомі намагалися пошкодити вхідні двері, застосували газові балончики та влаштували бійку з поліцейськими", - заявили в поліції.

 

Водночас капітан поліції Василь Мельников за підозрою в побитті представника організації "С14" 12 лютого був відправлений під арешт на 2 місяці з правом внесення застави. Заставу за Мельникова внесли Ілля Ківа та Олександр Вілкул.