Справа Гандзюк: У СБУ назвали абсурдними звинувачення Мангера

19:20, 13.02.2019
Справа Гандзюк: У СБУ назвали абсурдними звинувачення Мангера

Василь Грицак представляє Данила Даценка колективу в Херсоні. (Архівне фото Херсон online.)

Заяву голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера щодо причетності до нападу на Катерину Гандзюк керівника департаменту СБУ Данила Доценко в Службі безпеки України вважають абсурдною. 

 

Про це повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська у Фейсбук

 

"Через велику зацікавленість заявою Голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера щодо причетності до нападу на Катерину Гандзюк керівника департаменту СБУ Данила Доценко – наголошую: заява Мангера, обґрунтовано підозрюваного в організації вбивства активістки Гандзюк, зроблена під час судового засідання з обрання йому міри запобіжного заходу викликає навіть не здивування, а обурення. Вона є абсурдною, безпідставною та наклепницькою", - заявила вона. 

 

Олена Гітлянська не виключила, що її "єдиною метою було намагання невілювати той великий обсяг доказової бази, яку проти нього зібрала Служба безпеки України та добитися передачі справи в інший правоохоронний орган".

 

Раніше, Голова облради Херсонщини, підозрюваний в організації вбивства Катерини Гандзюк, Владислав Мангер, звинуватив в організації нападу на Катерину Гандзюк генерала СБУ Данила Доценка.

 

Як повідомляла УМ, За підозрюваного в організації вбивства Катерини Гандзюк, голову Херсонської обласної ради Владислава Мангера, готові внести заставу 1 мільйон гривень.

 

Зазначимо, сьогодні, 13 лютого, Шевченківський суд Києва розглядає обрання запобіжного заходу голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру.
 
 
Мангеру почали обирати запобіжний захід 12 лютого в Шевченківському суді Києва, однак, суд оголосив перерву до 12:30 13 лютого у справі.
 
 
За даними слідства, на початку липня 2018 року Владислав Мангер вирішив організувати умисне вбивство Катерини Гандзюк. Як зазначають в Генпрокуратурі, він пішов на злочин "керуючись особистісною неприязню, яка в нього виникла на підставі активної громадської позиції Гандзюк".
 
 
Нагадаємо, голова Херсонської облради Владислав Мангер 11 лютого отримав підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк. Як заявив, генпрокурор Юрій Луценко, Мангер заплатив за убивство Катерини Гандзюк 5 тисяч доларів.
 
 
Сам Владислав Мангер свою причетність до вбивства Катерини Гандзюк заперечує та обіцяє співпрацювати зі слідством.