Поліцейський в штатському, що бив хлопця з С14, заарештований на 2 місяці

20:02, 12.02.2019
Поліцейський в штатському, що бив хлопця з С14, заарештований на 2 місяці

Василь Мельников підозрюється в побитті представника С14 (фото: facebook.com)

Капітан поліції Василь Мельников за підозрою в побитті представника організації "С14" був відправлений під арешт на 2 місяці.
 
Таке рішення прийняв Печерський районний суд Києва, передає The Newsroom.
 
При цьому, як ідеться в повідомленні, доказів, що саме Василь Мельников вигукнув "Лягай Бандера", немає.
 
Напередодні Василю Мельникові інкримінували перевищення службових повноважень, що супроводжувалось насиллям.
 
Його взяли під варту із можливістю внесення грошової застави у розмірі 115 тисяч 200 гривень.
 
Ці гроші за Мельникова зголосився внести голова профспілки МВС України Ілля Ківа.
 
В ефірі "112 Україна" він заявив, що збирається внести заставу зранку в середу, 13 лютого. Голова профспілки запевнив, що суму застави сплачуватиме з власних заощаджень. 
 
"Я, як голова профспілки МВС, зобов'язаний захищати співробітників, тому офіційно заявляю, що завтра зранку мною буде внесена застава за Василя Мельникова, і ми будемо захищати своїх підопічних, співробітників. Якщо провина буде доведена - буде й покарання. Але до цього моменту ми будемо відстоювати інтереси тих, хто своє життя віддав службі народу та захисту закону", - заявив Ілля Ківа. 
 

Нагадаємо, в суботу 9 лютого між учасниками акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" на Контрактовій площі в Києві та поліцією сталися сутички. Як заявили учасники акції, перед початком виступу Юлії Тимошенко, деяких з них "забрали без жодних причин" до Подільського відділку поліції.

 

"Невдовзі їх відпустили, проте забрали особисті речі. Хлопці вимагали повернути їм речі, натомість правоохоронці застосували газ. На затримання приїхала поліція спецпризначення (колишній "беркут"), застосовували силу. Є травмовані", - заявили учасники ініціативи. 

 

У свою чергу в поліції повідомили про затримання групи осіб при спробі штурму управління поліції. "Невідомі намагалися пошкодити вхідні двері, застосували газові балончики та влаштували бійку з поліцейськими", - заявили в поліції. 

 

Напередодні Василю Мельникові інкримінували перевищення службових повноважень, що супроводжувалось насиллям. Йому загрожує до 8 років тюрми за побиття хлопця з С14.
 
Як повідомляла "УМ", на суді розкрили особу поліцейського, який бив хлопця з С14.