Політичне цькування в Ірпені: міськрада приписала опонентам проведення гей-параду

18:43, 12.02.2019
Політичне цькування в Ірпені: міськрада приписала опонентам проведення гей-параду

ЛГБТ-парад насправді це свято (www.sfpride.org)

Міська рада Ірпеня поширила фейкову заявку на проведення гей-параду в місті від імені свого опонента.

Документ з’явився на сторінці міської ради в Фейсбуці.

У начебто зареєстрованій заявці йдеться про дозвіл провести на центральній площі Ірпеня ЛГБТ-прайд до Дня Святого Валентина 14 лютого.

Там же захід називають і парадом, хоча правозахисники закликають розрізняти ці поняття: якщо прайд є виступом на захист прав ЛГБТ-спільноти, то парад - святковим дійством, яке, як правило, відбувається в багатьої країнах світу влітку.

На фейковому документі начебто є підпис Олексій Зіневич, а також вказано відповідального за захід, який насправді є керівником ірпінської телекомпанії "Погляд", яка послідовно викриває оборудки влади Ірпеня.

Сам Зіневич вважає цей спосіб дискредитації «троліномг» з боку місцевої влади, якій більше нічим відповісти на критику з боку опозиції.


«У місті немає проблем із толерантністю, але міські чиновники, за якими стоїть екс-мер Володимир Карплюк, чомусь вирішили пожартувати саме на цю тему. Очевидно, для них підтримка чи нейтральне ставлення до гей-спільноти – це щось нечуване», - так Зіневич прокоментував фейк Українським новинам.

Зіневич додав, що в Ірепні є багато нагальних проблем, які реально портебують вирішення.

Зокрема, на цьому тижні активна громада міста намагається зупинити незаконний вивіз торфу з заплави річки Ірпінь, та припинити бездумну забудову міста, яка загрожує екологічною катастрофою передмістю Києва.

Водночас, жителька Ірпеня Михайлина Скорик назвала фейк не чим іншим, як гомофобним цькуванням конкретних політичних опонентів.

Вона вважає, що це спеціальна технологія, аби відвернути увагу містян, зауважуючи, що  влада Ірепня щонайменше рік користується такими брудними методами стосовно опозиції міста.

«Я дуже прошу правозахисників та іноземні посольства звернути на це увагу. А поки прошу включити цей випадок політичної боротьби в Ірпені в правозахисні звіти», - додала вона.

Як повідомляла "УМ", бізнесмен Олексій Зіневич є одним з опозиціонерів Ірпеня, який вважає, що перетворювати місто-курорт на бетонне ґетто є злочином перед громадою.