Убивство Катерини Гандзюк: Заступник губернатора Херсонщини просить про відсторонення та допит з поліграфом

11:45, 11.02.2019
Убивство Катерини Гандзюк: Заступник губернатора Херсонщини просить про відсторонення та допит з поліграфом

Євген Рищук (фото: facebook.com)

Заступник голови Херсонської обласної держадміністрації Євген Рищук просить тимчасово відсторонити його від виконання обов’язків через розслідування вбивства активістки Катерини Гандзюк.
 
Він повідомив у Facebook, що зробив це ще 8 лютого.
 
"Зважаючи на ситуацію навколо мого прізвища по ділу нападу на Гандзюк та моє бажання зробити все, щоб допомогти слідству та припинити політичні спекуляції навколо мене, я ще в п'ятницю, після сесії областної ради, подав заяву голові Херсонської облдержадміністрації про тимчасове відсторонення мене від виконання службових обов`язків", - заявив Євген Рищук.
 
Він додав, що в той же день він домовився із слідчим СБУ в Києві про зустріч і запропонував надати інформацію із застосуванням поліграфа.
 
"Приховувати, Слава Богу, нічого. Тож уже сьогодні я в Києві і маю надію, що я зможу хоч таким чином допомогти слідству в цій досить заполітизованій справі", - додав заступник голови Херсонської ОДА.
 
У свою чергу, голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв повідомив, що "погодив Євгену Рищуку його заяву про тимчасове відсторонення на час розслідування справи щодо вбивства Катерини Гандзюк".
 
"Впевнений, Євгену Миколайовичу нічого приховувати і він налаштований на максимальне сприяння і відкритість під час слідства!", - додав губернатор.
 
Як повідомляла "УМ", голова Херсонської облради Владислав Мангер отримав підозру в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.
 
Нагадаємо, раніше батько активістки Віктор Гандзюк заявив, що підозрюваний в організації нападу на Катерину Гандзюк Олексій Левін (Москаленко) виконував різні завдання голови Херсонської облради Владислава Мангера ("Батьківщина") і заступника губернатора Євгена Рищука (БПП). Голова Херсонської обласної держадміністрації губернатор Андрій Гордєєв заперечує свою причетність до вбивства активістки з Херсона Катерини Гандзюк.
 
Зауважимо також, 9 лютого під час акції "Хто замовив Катю Гандзюк" між активістами та поліцією сталися сутички.
 
Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року. Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій.
 
У вбивстві активістки звинувачують добровольців-ветеранів АТО, а Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідству відомо ім’я організатора нападу, у розшук за це нібито оголосили Олексія Левіна (Москаленка). Слідчі серед іншого припускають, що причиною нападу могла стати незаконна вирубка лісів на Херсонщині.
 
Про всіх підозрюваних у виконанні злочину читайте в "УМ".