Адмірал Збройних сил США порівняв Росію з «пораненим ведмедем, що кидається»

09:15, 11.02.2019
Адмірал Збройних сил США порівняв Росію з «пораненим ведмедем, що кидається»

Крейг Фаллер: "Не можу пророкувати, що зробить Росія, та й не хочу пророкувати" (фото: Esquire)

Голова Об'єднаного командування збройних сил США в зоні Центральної та Південної Америки Крейг Фаллер заявив, що Росія поводиться, як "поранений, ослаблений ведмідь, який просто кидається" на демократичні інтереси.
 
В інтерв'ю "Голосу Америки" він також сказав, що США не повинні виключати можливість військової присутності Росії у Венесуелі. 
 
За словами Фаллера, в питанні Венесуели збройні сили США фокусуються на "підтримці політичного та дипломатичного рішення".
 
Він не став прямо відповідати на питання, чи розглядається питання відправки до Венесуели миротворчих сил.
 
При цьому адмірал зауважив, що в "недемократичних" країнах регіону - Кубі, Венесуелі та Нікарагуа - спостерігається вплив Росії та Китаю.
 
"Якщо говорити про Росію, то тут можливо все. Національна оборонна стратегія США звертає увагу на Росію та Китай. Ми вже приділяємо багато уваги, планування та ресурсів відповіді на поставлені завдання. Але це відмінні ситуації. Китай - це економічна потуга, що посилюється і в них є цілком легітимні економічні та бізнес інтереси в світі. Але при цьому вони не грають за усталеними правилами. ... Натомість Росія - це майже, як поранений, ослаблений ведмідь, який просто кидається, і я не можу пророкувати, що зробить Росія, та й не хочу пророкувати. Ми бачили, що вони зробили, і я думаю, що нам треба бути готовити до того, що може статися в майбутньому", - підкреслив він.
 
Нагадаємо, Очільник парламету Венесуели Хуан Гуайдо оголосив, що президент Венесуели Ніколас Мадуро не має права керувати країною, бо вибори, які відбулися 10 січня, були недемократичні, а тому нелегітимні. Він заявив, що тимчасово стає президентом. Хуана Гуайдо підтримали ЄС та США.
 
Водночас країни з тоталітарними режимами - Росія, Білорусь, Туреччина та Китай - висловилися на підтримку опального президента Мадуро.