Держбюро розслідувань перевірить через дії поліції проти мітингувальників з С-14

09:20, 10.02.2019
Держбюро розслідувань перевірить через дії поліції проти мітингувальників з С-14

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом ймовірних неправомірних дій поліції під час затримання учасників акції на Контрактовій площі в Києві.   

 

Про це повідомила речниця Генерального прокурора Лариса Сарган. 

 

За її словами, "працівники поліції, перевищуючи свої службові повноваження, спричинили тілесні ушкодження мітингувальникам".

 

"Внесено до ЄРДР відомості про скоєння працівниками правоохоронних органів кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 365 КК України (Перевищення влади або службових повноважень)", - заявила Лариса Сарган. 

Сформовано слідчу групу із працівників ДБР.

 

Водночас, вчора ввечері активісти приїхали під маєток глави МВС України Арсена Авакова. 

 

Вони "нагадали міністру про провину, що справа Катерини Гандзюк досі не розслідувана". Про це повідомили на сторінці ініціативної групи "Хто замовив Катю Гандзюк?".

 

"Небайдужі громадяни завітали в гості до міністра Авакова. ... Нагадали, що є і його вина в тому, що справа Катерини Гандзюк досі не розслідувана", - йдеться у повідомленні.  

 

 


 

Як повідомлялось, між учасниками акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" на Контрактовій площі в Києві та поліцією сталися сутички. Як заявили учасники акції, перед початком виступу Юлії Тимошенко, деяких з них "забрали без жодних причин" до Подільського відділку поліції.

 

"Невдовзі їх відпустили, проте забрали особисті речі. Хлопці вимагали повернути їм речі, натомість правоохоронці застосували газ. На затримання приїхала поліція спецпризначення (колишній "беркут"), застосовували силу. Є травмовані", - заявили учасники ініціативи. 

 

У свою чергу в поліції повідомили про затримання групи осіб при спробі штурму управління поліції. "Невідомі намагалися пошкодити вхідні двері, застосували газові балончики та влаштували бійку з поліцейськими", - заявили в поліції.