Дональд Трамп попередив Китай і Росію, що США перевершать їх у гонці озброєнь

11:15, 06.02.2019
Дональд Трамп попередив Китай і Росію, що США перевершать їх у гонці озброєнь

Дональд Трамп допустив можливість заключення нового ракетного договору

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп попередив Китай і Росію, що США перевершать їх у гонці озброєнь в разі відсутності домовленості про укладання нового ракетного договору.

 

Про це глава Білого дому заявив під час другого щорічного виступу з промовою «Про стан держави», повідомляє УНІАН.

 

Він нагадав, що у 1987 році Сполучені Штати уклали угоду з Росією, домовившись обмежити і скоротити ракетний потенціал обох країн. "Хоча ми виконували договір до букви, Росія неодноразово порушувала його умови. Це відбувається впродовж багатьох років. Саме з цієї причини я оголосив, що Сполучені Штати офіційно виходять з Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД)", - наголосив Трамп.

 

"Ми дійсно не мали вибору. Можливо ми можемо вести переговори щодо іншого договору, включивши Китай та інших, або можливо ми не можемо - в такому випадку ми набагато більше витрачатимемо і перевершимо у нововведеннях усіх інших", - наголосив Трамп.

 

Нагадаємо, Держсекретар США Майк Помпео заявив, що США виходять з історичного договору про контроль над ядерними озброєннями епохи холодної війни через те, що Росія роками порушувала домовленості.

 

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія призупиняє участь у Договорі про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД).