Твори Сергія Довлатова і дитячі підручники з Росії не дозволили ввезти через пропаганду

15:00, 01.02.2019
Держкомтелерадіо не дозволив ввезти в Україну ще 13 книг, в аргументувавши тим, що вони містять ознаки пропаганди держави-агресора.
 
Про це повідомляє прес-служба комітету.
 
"Держкомтелерадіо відмовив ТОВ "Дресс Шоу", ТОВ "Етніктрейд", ТОВ "Якабу Трейд", ТОВ "Форс Україна", ТОВ "Перо" та ПП "Видавництво "Махаон-Україна" у видачі дозволів на ввезення з території держави-агресора 13 книжок, у яких присутні ознаки пропаганди держави-агресора", - йдеться в повідомленні.
 
Зокрема, не дозволили ввезення низки дитячих книг, серед яких підручник з англійської мови для школярів російського видавництва "Р-Плюс", розмальований прапорами збройних формувань Росії.
 
Також серед заборонених до розповсюдження книги: Микити Непряхіна "Убеждай и побеждай. Секреты эффективной аргументации" (з пропагандою комуністичної ідеології), Євгена Торчинова "Путь запредельного: Религии мира. Психотехника и трансперсональные состояния" (пропагує державу-агресора), російського журналіста Андрія Шарія "Балканы: окраины империй" (пропагує державу-агресора).
 
Також заборонили ввезення книги творів Сергія Довлатова видавництва "Азбука Аттикус", бо вона містить передмову - у ній пропагується відомий українофоб Сергій Безруков, який є у списку осіб, що створюють загрозу національній безпеці України.