Докази у справі про втручання Росії у вибори в США були викрадені та опубліковані російськими хакерами

10:03, 31.01.2019
Докази у справі про втручання Росії у вибори в США були викрадені та опубліковані російськими хакерами

Роберт Мюллер - спецпрокурор США

Докази, які зібрав спецпрокурор Роберт Мюллер у справі ппро втручання Росії у вибори в США, були викрадені російськими хакерами та опубліковані в інтернеті.

Про це пише "Українська правда" з посилання на видання The Guardian.

Згідно з документами, поданими офісом Роберта Мюллера в суд, понад 1000 файлів, якими він конфіденційно поділився з адвокатами обвинувачених російських хакерів, згодом, були завантажені на файлообмінник і поширені за допомогою облікового запису в Твіттері.

"У нас є доступ до бази даних розслідування спеціального прокурора Мюллера, оскільки ми зламали російський сервер з інформацією про справу російських тролів. Ви можете переглянути всі файли, які мав Мюллер про АІД і російську змову. Приємного читання! ", - йдеться в повідомленні з аккаунта.

Згідно з повідомленням, твіт був опублікований в жовтні минулого року аккаунтом @HackingRedstone. Відтоді аккаунт був видалений з Twitter.


У документах Роберта Мюллера стверджується, що назви і структура папок, що містять злиті файли, відповідають тим, які використовувалися канцелярією Роберта Мюллера при їх передачі, і що це робилося не загальнодоступним способом.

Прокурори заявили, що файлообмінник підтвердив ФБР, що обліковий запис, з якого були розміщені матеріали, був зареєстрований з російської IP-адреси.

За словами команди Мюллера, слідчі ФБР не виявили жодних доказів того, що їх сервери, були зламані, що вказує на те, що за витоком даних стоїть російська сторона.

Про витік йдеться в документах Роберта Мюллера, поданих до суду, в рамках звинувачення компанії Concord Management and Consulting, російської компанії, яка нібито фінансувала хакерські операції російської "фабрики тролів" - Агентства інтернет-досліджень.

На думку Роберта Мюллера, документи були злиті в мережу для того, щоб дискредитувати його розслідування.

Нагадаємо, у США триває розслідування втручання Росії у вибори президента 2016 року. Уже проти "російської фабрати тролей" та її керівників і співробітників введені санкції, однак розслідування ще не завершили.

Як повідомляла "УМ", екс-радник Віктора Януковича, який потім працював на Дональда Трампа на виборах, Пол Манафорт порушив умови угоди зі слідством.