Справа Савченко-Рубана опинилася в суді Слов’янська

16:00, 30.01.2019

Справу депутатки Верховної Ради Надії Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана передали для розгляду в Слов'янський міськрайонний суд Донецької області.

Про це йдеться у матеріалах суду, повідомляє Громадське.

Як зазначив адвокат Олександр Танакін, 29 січня визначили колегію суддів, яка розглядатиме справу. Її очолить суддя Сергій Пронін. Дату початку розгляду справи наразі не призначили.

21 січня екс-переговорнику Володимиру Рубану вручили обвинувальний акт. Володимира Рубана підозрюють у підготовці до посягання на життя державних та громадських діячів за попередньою змовою осіб, підготовці до теракту, сприяння «ДНР» та незаконному поводженню зі зброєю за попередньою змовою осіб.

 

Крім того, Володимиру Рубану оголосили підозру за ст. 109 (змова про вчинення насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади) КК України.

У березні 2018-го Верховна Рада дала дозвіл на затримання й арешт Надії Савченко, Генеральний прокурор Юрій Луценко оголосив підозру народній депутатці.

Їй закидають спробу повалення конституційного ладу, посягання на життя президента України, підготовку терористичного акту, сприяння діяльності терористичної організації та незаконне володіння зброєю.

26 січня партія "Громадсько-політична платформа Надії Савченко" висунула Надію Савченко кандидатом у президенти.  Вона перебуває у СІЗО в Києві та скаржиться на те, що СБУ не пускає до неї нотаріуса, щоб вона взяла участь у виборах.

 

Нагадаємо, Володимира Рубана затримали у 2018 році. З того часу він перебуває під вартою та, навіть, просив передати його в ОРДЛО під час обміну заручників.