На Рахівщині лавина накрила групу туристів: є загиблий

14:32, 26.01.2019
На Рахівщині лавина накрила групу туристів: є загиблий

Лавина в горах (ілюстративне фото)

На Закарпітті в Захівському районі троє туристів із Києва накрила лавина, один із них загинув.

Про це повідомив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

Трагедія трапилася надвечір 25 січня біля гори Стіг.

Двом потерпілим вдалося вилізти з-під снігу.

"Перед сходженням на гору хлопці зв’язувалися з рятувальниками й питали, наскільки безпечний цей маршрут. Їм відповіли дослівно так: "Не йдіть, бо похорони дуже дорого обходяться!", - заявив Геннадій Москаль.

Він додав, що попередженнями туристи знехтували.

"Незважаючи на попередження, всі троє вирішили піти в гори. Уже під час спуску вони зірвали першу лавину, яка засипала їх до пояса. А потім зірвали другу, яка засипала їх повністю", - описав ситуацію голова Закарпатської ОДА.

Він відзначив, що один із туристів зміг самотужки вибратися з-під снігу, потім витягнув товариша, але третій турист задихнувся під снігом.

Вони переночували в наметі, після чого, вже зранку, зв’язалися із рятувальниками.

"Залишивши тіло загиблого на місці, обоє вирушили до бази відпочинку й на півдорозі зустрілися з рятувальниками Держслужби з надзвичайних ситуацій. Зараз життя киян у безпеці, разом із групою рятувальників вони повернулися на місце сходження лавини, щоб відшукати тіло товариша. Обласна державна адміністрація висловлює щирі співчуття рідним і близьким загиблого", - додав Геннадій Москаль.

Нагадаємо, на Закарпатті лавина засипала дорогу.

Як повідомляла "УМ", екстримал Ігор Грищенко, якого вдалося врятувати після 4 днів пошуку, стверджував, що ще одну ніч в горах він би не пережив.