У Києві попередили про заборону в’їзду вантажівок через снігопад

11:31, 23.01.2019

Київська влада попереджає про можливість заборони на в’їзд у столицю вантажівок через снігопади та, як наслідок, затори.

Про це йдеться на сайті КМДА.

За прогнозом Українського гідрометцентру, сьогодні вдень у Києві триватиме значний сніг та хуртовина.

У зв’язку із цим, із 17:00 до 21:00 планується тимчасово заборонити в’їзд до столиці великовантажного та великогабаритного транспорту. Це дозволить мінімізувати виникнення заторів на автошляхах та забезпечити рух снігоприбиральної техніки. Про введення такої заборони буде повідомлено додатково. Просимо водіїв врахувати цю інформацію при формуванні маршрутів через Київ.

На маршрутах громадського транспорту через сніг та ожеледицю введено оперативне положення – курсування з відхиленням від графіка руху.

Також інформуємо, що із метою оперативного реагування на погодні явища, що відповідають жовтому рівню небезпеки, із 09:00 23 січня на цілодобовий режим переведено функціонування Штабу з організації заходів щодо протидії загрозам під час ускладнення погодних умов. 

У КМДА закликали місцевих водіїв не виїжджати автівками без особливої необхідності, а якщо поїздки не уникнути - бути надзвичайно обережними.

Нагадаємо, через сильні морози на Черкащені ледь не загинули лебеді.