Сльози українки Даяни Ястремської «розбили серце» Серени Вільямс (фото, відео)

15:08, 19.01.2019
Сльози українки Даяни Ястремської «розбили серце» Серени Вільямс (фото, відео)

Українка не стримала сліз після програшу Серені (фото: Getty Images)

У матчі третього кола Australian Open в Мельбурні 18-річна українська тенісистка Даяна Ястремська програла з рахунком 6:2, 6:1. Перемогу отримала 37-річна екс-перша ракетка світу Серена Вільямс.
 
Зустріч тривала 1 годину і 5 хвилин. Завершився поєдинок емоційними обіймами. Легендарна американка втішала українську спортсменку, яка не стримала сліз після поразки.
 
"Ти приголомшливо грала. Ти дуже добре зіграла. Ти приголомшливо грала. Не плач. Ти дійсно впоралася з цим добре", - сказала Вільямс Ястремській.
 
Згодом Серена Вільямс прокоментувала емоційний момент прес-службі турніру.
 
"Підійшовши до сітки, я побачила, що Даяна плаче. Це доводить, що вона вийшла на матч не для того, щоб показати хороший теніс, а щоб перемогти. Її сльози розбили мені серце", - сказала Вільямс.
 
За її словами, Ястремська є великим талантом, і їй приємно бачити таке ставлення до справи. Американка сама неодноразово плакала після матчів.
 
 
"Одного разу програла Вінус на Вімблдоні. Ревіла у сітки і нічого не могла з цим вдіяти", - сказала екс-перша ракетка світу.
 
Сама Даяна Ястремьска напередодні зізналася, що гра з Сереною Вільямс є її дитячою мрією.
 
"Десять років тому я спостерігала за матчем Серени. Думаю, це був чемпіонат Австралії. Вона програвала. Тоді я взяла в руки ракетку і почала імітувати її рухи. Мені здавалося, що так я допоможу їй у боротьбі за перемогу. І м’яч за м’ячем, гейм за геймом вона стала вигравати. Коли вона перемогла в тому матчі, я вважала, що ми виграли разом. А потім мені прийшла в голову інша думка: можливо, колись зіграю із Сереною на великій арені. Це була дитяча мрія, і вона здійсниться завтра!", - цитує її сайт WTA.
 
Як повідомляла "УМ", українська тенісистка Еліна Світоліна подолала перший раунд Відкритого чемпіонату Австралії Australian Open.