Туреччина припинила пошук тіла українського моряка із затонулого судна

10:03, 18.01.2019

Турецькі рятувальники припинили пошук тіла українського моряка, який зник під час аварії судна біля Самсуна.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу консул Посольства України у Туреччині Борис Ясинський.

«Тіла трьох українських моряків, які загинули після катастрофи торговельного судна біля берегів Самсуна 7 січня, були доставлені в Україну та передані родичам в Одесі, Харкові та Черкасах. За неофіційними даними турецьких рятувальних органів, відучора пошукова операція була припинена. Таке рішення було прийняте, бо у продовженні операції не бачать більше сенсу», - зазначив консул.

За його словами, тіла двох моряків не знайдені: одного громадянина України та капітана, громадянина Азербайджану.

«Тіло одного українського громадянина залишається незнайденим. Не виключається варіант, що тіло не буде знайдене. Зараз посольство вживає заходів для отримання офіційної інформації про зникнення безвісти. Потім ця інформація буде доведена до родичів, і вони будуть оформлювати всі подальші документи», - уточнив Борис Ясинський.

Щодо отримання моряками та родичами страхування консул зауважив, що деталі не розголошуються.

«Страхування – то індивідуальна справа кожного моряка Страхова компанія деталі не розголошує», - пояснив Борис Ясинський.

Нагадаємо, вранці 7 січня біля берегів Самсуна через несприятливі погодні умови затонуло торговельне судно, яке, ймовірно, перевозило із Росії вугілля, незаконно видобуте на Донбасі. З 13 членів екіпажу 11 були громадянами України. Загинули четверо українців, семеро потрапили в лікарню.