На Різдво в Україні встановили антирекорд за кількістю жертв у пожежах

13:46, 08.01.2019
На Різдво в Україні встановили антирекорд за кількістю жертв у пожежах

Рятувальники закликають бути обережними на свята

В Україні 7 січня встановили антерикорд за кількістю загиблих у вогні під час пожеж: жертвами стали 17 осіб.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Новий антирекорд встановлено минулої доби в Україні - одразу 17 громадян загинули на пожежах в побуті день Різдва - 7 січня. Шестеро українців отримали травми різного ступеня тяжкості", - повідомляє у вівторок прес-служба ДСНС.

Як зазначають пожежники, саме власна недбалість українців є головною причиною виникнення займань і, як наслідок, загибелі людей. Статистика свідчить про те, що найчастіше жертвами вогняної стихії стають літні люди, а також багатодітні сім'ї та громадяни, які опинилися в складних життєвих умовах.

"Загалом за перші вісім днів нового року показник загиблих і постраждалих на пожежах становить уже 72 та 27 осіб відповідно", - йдеться в інформації.

З огляду на цю трагічну статистику Державна служба України з надзвичайних ситуацій укотре звертається до громадян із проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки.

"Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не лише заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби "101", евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Не забувайте розповідати дітям про небезпеку, яку приховує в собі вогонь", - наголосили в ДСНС.

Нагадаємо, на Різдвяному ярмарку у Львові вибухнув газовий балон. Від травм помер чоловік.