Календарне питання є болючим для Української церкви - Епіфаній

08:39, 30.12.2018
Календарне питання є болючим для Української церкви - Епіфаній

Не всі українці до кінця розуміють календарну реформу, каже владика (Укрфото)

Православна церква України поки не готова до календарної реформи, і це питання певною мірою може розділити українську церкву.
 
Про це в інтерв'ю телеканалу "Прямий" розповів предстоятель незалежної помісної ПЦУ митрополит Епіфаній, передає "Інтерфакс-Україна".
 
"... Розпочинаючи будівництво єдиної помісної Православної церкви, ми маємо уникати тих питань, які розділяють. Календарне питання зараз теж певною мірою може розділити українську церкву", - зазначив Епіфаній, коментуючи питання про перехід до святкування Різдва за новим стилем, 25 грудня.
 
Митрополит зазначив, що дане питання є болючим, тому що не всі українці до кінця розуміють календарну реформу.
 
"Ми віримо в те, що в майбутньому, - це питання часу - коли українці в більшості будуть бажати святкувати Різдво Христове за новим стилем, церква відгукнеться на цей запит українського суспільства", - додав він.
 
Він також висловив надію, що в майбутньому офіційним кафедральним собором ПЦУ стане Софійський Собор у Києві.
 
"Поки особливої згоди (державної влади, - ред.) немає. Але ми віримо, що цей історичний кафедральний собор київських митрополитів у майбутньому буде офіційним кафедральним собором для предстоятеля вже єдиної помісної Православної церкви. Це історична правда. Ми маємо цю святиню використовувати для молитви" , - зазначив мітополит.
 
Раніше митрополит Епіфаній розкрив деталі процедури надання Томосу: за його словами, богослужіння розтягнуться на два дні.