Міністр Аваков готовий свідчити прокуратурі Росії в обмін на екстрадицію Януковича

12:29, 29.12.2018
Міністр Аваков готовий свідчити прокуратурі Росії в обмін на екстрадицію Януковича

Арсен Аваков хоче обміняти свої свідчення на Віктора Януковича (фото: Радіо свобода)

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков готовий надати свідчення для російських прокурорів у новій справі проти нього, якщо Росія натомість видасть Віктора Янукович Україні.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на заяву Арсена Авакова.

«Прочитав про себе новину. Росія попросила ГПУ про допомогу в кримінальному розслідуванні проти Авакова (документи) - ще одна кримінальна справа в Росії. Не особливо цікава новина - скільки їх вже було. А скільки, припускаю, буде. Цього разу, нагадаю, йдеться про рішення міністра внутрішніх справ не допустити на території України проведення виборів країною-агресором, яка анексувала Крим і розв'язала військовий конфлікт на Донбасі», - повідомив міністр МВС Арсен Аваков.

Він зазначив, що рішення протидіяти виборам на окупованих територіях було прийнято відповідно до офіційної ноти МЗС України, в якій висловлювалося вимога до Росії не проводити свої вибори в Українській автономній республіці Крим і українських містах Сімферополь та Севастополь.

«Коментую документи у цій справі, що з'явилися в ЗМІ, тільки через курйозність підходу: Генеральна прокуратура РФ висловлює готовність надавати ГПУ правову допомогу в розслідуванні справ, учасниками яких є Росія і Україна. В цьому випадку я готовий дати свідчення у так званій справі про перешкоджання голосуванню на виборах Путіна в обмін на екстрадицію громадянина Януковича», - продовжив Арсен Аваков.

Нагадаємо, Віктор Янукович вдруге проігнорував суд, де він мав сказати своє останнє слово у справі про державну зраду.

Як повідомляла "УМ", Арсен Аваков ігнорує допити у справі про ймовірний замах на Віктора Януковича.