Митрополит Епіфаній розкрив деталі процедури надання Томосу: богослужіння розтягнуться на 2 дні

10:02, 29.12.2018
Митрополит Епіфаній розкрив деталі процедури надання Томосу: богослужіння розтягнуться на 2 дні

Митрополит Епіфаній напередодні Різдва отримає документ, що підтверджує канонічність української церкви (фото: Reuters)

Очільник Православної церкви України розкрив деталі того, як буде відбуватися процедура вручення Томосу від Вселенського патрірахату, яка розтягнеться на 2 дні: 5 та 6 січня 2019 року.

Про це митрополит Епіфаній розказав в ефірі телеканалу "Прямий".

"Процедура надання Томосу розпочнеться 5 січня. Там вперше ми разом, як предстоятель незалежної помісної православної церкви й Вселенський патріарх Варфоломій подякуємо Богові найперше молебнем в храмі Святого Юрія-Переможця на Фанарі й потім буде офіційне підписання Томосу Вселенським патріархом на Фанарі 5 січня.

А 6 січня відбудеться особисте богослужіння - це вперше двох предстоятелів патріарха Варфоломія, як першого серед рівних патріарха і також патріарха вже вільної незалежної помісної православної церкви. Після урочистого богослужіння, після урочистої літургії буде вручено Томос про автокефалію Української православної церкви", - розкрив деталі процедури тримання церковного документа митрополит Епіфаній.

Нагадаємо, митрополит Епіфаній 6 січня має отримати документ - Томос, - який підтверджує існування канонічної помісної церкви в Україні.