На Черкащині у сніговому заторі застряг автобус з 30 пасажирами (фото)

15:36, 25.12.2018
На Черкащині у сніговому заторі застряг автобус з 30 пасажирами (фото)

Снігові затори на Черкащині: автобус із пасажирами витягали рятувальники

Черкаська область через хурделицю, яка замітає білий світ з учорашнього вечора, на порозі третього - "ЧЕРВОНОГО" рівня небезпеки.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив речник Головного управління ДСНС в Черкаській області Костянтин Проценко.

За його словами, наразі кілька десятків автомобілів застрягли у заторі неподалік села В’язівок Городищенського району. Серед транспортних засобів – рейсовий автобус "Київ-Новомиргород", в салоні якого знаходяться 30 пасажирів.

«На місце події спрямовано снігоприбиральну техніку, трактори, туди виїхала мобільна група місцевого підрозділу ДСНС», – констатує Костянтин Петрович.

Він каже, що рятувальні роботи на автодорогах області тривають постійно, адже у переметах висота снігового покрову становить до півметра. Зокрема, у Чигиринському районі неподалік села Трушівці на автодорозі також утворився затор, в який потрапили легкові автомобілі та рейсовий автобус із пасажирами. Рух по автодорозі зупинився в обидва боки. На місце події з Черкас спрямовано два комбінованих дорожніх автомобілі та трактор. У Канівському районі у замети потрапили 15 автомобілів.



На околиці Черкас неподалік ПАТ «АЗОТ у снігу застрягли три рейсові автобуси з пасажирами та десять легкових автомобілів. Для надання допомоги туди спрямовано спеціальну техніку.
Важка ситуація склалася і в районі села Панське на черкаській дамбі, де сталося зіткнення автотранспорту. Через дорожньо-транспортну пригоду рух автотранспорту по дамбі зупинився.

«Зафіксовані заноси вантажного транспорту і в інших місцях на дамбі. На допомогу до місця події з боку Золотоноші спрямовано спеціальну автотехніку.

«О 12:10 рух черкаською дамбою розпочато у реверсному режимі. Поки що лише для легковиків, вантажівки поки що стоять», – зазначає Костянтин Проценко.



Через ускладнення погодних умов спрацювала автоматична система захисту однієї ЛЕП та 33 трансформаторних підстанцій. Тож в області були знеструмлені два села – Яблунівка та Дацьки у Корсунь-Шевченківському районі. На місці проведення робіт з відновлення електропостачання працюють бригади обленерго.

Найскладніша ситуація склалася на дорогах Черкащини у Чигиринському, Золотоніському, Черкаському, Смілянському та Канівському районах.

«Є й хороші новини. Затор коло села Вергуни Черкаського району нині ліквідовано. Рух відновлено. На автодорогах Черкаської області рятувальники працюють вже сім годин, разом із дорожниками, енергетиками та поліцією», – підсумовує «УМ » Костянтин Проценко і закликає водіїв сьогодні утриматися від поїздок.

Нагадаємо, негода в Україні 25 грудня вирує у восьми областях: через спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП без електропостачання залишилися 46 н.п у Дніпропетровській області, 43 - у Кіровоградській, 16 – у Миколаївській, 8 – у Чернівецькій, 6 – у Київській, 5 - у Черкаській та по дві – у Запорізькій і Чернігівській областях.