На Вінничині 3 парафії перейшли від УПЦ Московського патріархату до Православної церкви України

16:11, 21.12.2018

Парафіяни трьох приходів Української православної церкви Московського патріархату перейшли під юрисдикцію помісної об’єднаної Православної церкви України.

Про це повідомляє Українська правда.

Такий крок зробили парафія храму святої великомучениці Параскеви села Тютьки Вінницького району, а також парафії сіл Рівець і Коло-Михайлівки.

В єпархії розповіли, що парафія села Тютьки разом із настоятелем отцем Іваном Просяновським свій вибір зробила ще напередодні Об’єднавчого собору, а вже на Миколая, 19 грудня, підтвердила своє попереднє рішення і приєдналася до Православної церкви України.

"За богослужінням підносилися молитви за Предстоятеля ПЦУ Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія та митрополита Вінницького і Барського Симеона", - йдеться в повідомленні.

За інформацією єпархії, радісно сприйняли пропозицію перейти під юрисдикцію ПЦУ і в селі Рівець, де отець Іван Просяновський також є настоятелем.

"Парафіяни заявили, що ніколи не сумнівалися у своєму священикові і будуть раді разом із ним надалі молитися в Українській Церкві", - зазначають у прес-службі.

Крім цього, розповідають там, у Вінницькому районі до української помісної православної церкви приєдналася парафія села Коло-Михайлівки, де править благочинний Вінницького району архімандрит Дорофей (Маркевич).

В єпархії нагадали, що саме отець Дорофей разом із митрополитом Симеоном був учасником Об’єднавчого собору у Києві.

Також стало відомо про загальну кількість приходів ПЦУ.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній в ефірі ток-шоу "Право на владу" заявив, що об’єднана українська церква має близько 7 тисяч приходів.

Нагадаємо, 19 грудня митрополит Симеон оголосив про перехід головного храму Вінницької єпархії під управління Православної церкви України.