Снігопад у Києві: в'їзд вантажівок обмежили, працюють пункти обігріву

10:55, 13.12.2018
Снігопад у Києві: в'їзд вантажівок обмежили, працюють пункти обігріву

Пункт обігріву (фото: ДСНС)

Через погіршення погоди з 6 години ранку 13 грудня обмежено в'їзд вантажівок у Київ.
 
Як повідомляє патрульна поліція, станом на 9 ранку обмежено рух вантажівок на дорогах: М01 Київ - Чернігів - Нові Яриловичі; Н07 Київ - Суми - Юнаківка; М03 Київ - Харків - Довжанський; Р03 Південно східний обхід Києва; М-05 Київ - Одеса; М06 Київ - Чоп; М07 Київ - Ковель - Ягодин. 
 
У Житомирській, Вінницькій, Хмельницькій, Чернівецькій, Черкаській, Полтавській та Київській областях, де йде сніг з утворенням снігового покриву в 5-18 см, дорожнє покриття засніжене та снігова каша. На перевальних ділянках доріг - мокре та місцями засніжене. 
 
Проїзд іншими автомобільними дорогами загального користування забезпечено.
 
Із 8 години у Києві в місцях прогнозованого скупчення вантажного транспорту заплановано встановлення 5 мобільних пунктів обігріву (Брест-Литовське шосе, Бориспольське шосе, Броварський проспект, Гостомильське та Одеське шосе), повідомляє прес-служба ДСНС.
 
"У наметі водії можуть зігрітися, попити чай та поїсти. Кожен, хто потребує негайної допомоги у період снігових опадів, може звернутися до рятувальників, які цілодобово чергують в пункті обігріву", - наголошує управління ДСНС в Києві.
 
У столиці для допомоги населенню організовано чергування спеціальної техніки ДСНС: проспект Глушкова 2 особи й 1 одиниця техніки, Наддніпрянське шосе - 2 особи й 1 одиниця техніки, вулиця Олени Теліги - 2 особи й 1 одиниця техніки. 
 
Транспортне сполучення на автомобільних дорогах державного та місцевого значення забезпечено.
 
За даними Укргідрометцентру, у четвер снігопади тривають у Київській, Львівській, Чернігівській, Полтавській, Кіровоградській, Харківській, Житомирській, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Дніпропетровській,, Одеській, Рівненській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Миколаївській областях та у Києві.
 
Дощ із мокрим снігом - у Волинській області.
 
Вдень на більшій частині території України невеликий, на Прикарпатті помірний сніг. Вітер переважно північно-західний (у південній та східній частині - південний), 5-10 м/с.
 
На дорогах можлива ожеледиця. Температура від 4 морозу до 1 тепла, в Карпатах 5-10 морозу.
 
На Київщині невеликий сніг, на дорогах ожеледиця, вітер північно-західний помірний. Температура по області та у Києві від 0 до 2 морозу.