Європарламент схвалив резолюцію, що закликає посилити санкції проти Росії

20:20, 12.12.2018
Європарламент схвалив резолюцію, що закликає посилити санкції проти Росії

433 європарламентарів проголосували "за", 105 - "проти", утрималися 30 депутатів (фото: AP)

Європейський парламент 12 грудня схвалив резолюцію, яка закликає до посилення санкцій ЄС проти Росії, якщо українські військовослужбовці, захоплені 25 листопада в Чорному морі, не будуть звільнені.
 
Засідання транслювалося на сайті Європарламенту, передає "Українська правда".
433 європарламентарів проголосували "за", 105 - "проти", утрималися 30 депутатів.
 
Європарламентарі засуджують навмисний акт агресії Росії проти України, здійснений 25 листопада у Керченській протоці, та вимагають негайного і безумовного звільнення українських кораблів та моряків, які повинні отримати статус військовополонених.
 
"Ми закликаємо ЄС та держави-члени ввести цілеспрямовані санкції в разі, якщо 24 українських військовослужбовців не будуть звільнені і в разі подальшої військової ескалації", - йдеться у резолюції.
 
Поправка також містить заклик до ОБСЄ розширити мандат Спеціальної моніторингової місії в Україні на регіон Азовського моря.
 
"Європарламент закликає країни-члени закрити доступ до портів ЄС для російських суден, які прибувають з Азовського моря, доки Росія не відновить вільну навігацію через Керченську протоку та в Азовському морі", - сказано у документі.
 
Як повідомляла "УМ", українські моряки, які після поранень потрапили в полон, написали листи із СІЗО "Матроська тиша" в Москві, у яких розповіли про своє перебування в ув’язненні, поранення, а також мрії та бажання.