Відірвані пальці, розтрощена нога: стало відомо про поранення полонених моряків

09:53, 07.12.2018
Відірвані пальці, розтрощена нога: стало відомо про поранення полонених моряків

Військовослужбовці Андрій Ейдер та Андрій Артеменко отримали травми під час агресії Росії біля Азову

Українські моряки, яких захопила у полон Росія, отримали під час нападу і обстрілу важкі травми - в одного відірвані пальці, нога ще одного військовослужбовця розтрощена. Про стан третього пораненого не повідомляється.

Про травми потерпідих в ефірі телеканалу "Прямий" розповіла радниця командувача ВМС України Вікторія Христенко.

"У одного з хлопців важке поранення ніг. Те, що він пересувається з милицями, ні про що нам не каже - ми не бачимо його поранень і яку йому зробили операцію в ізоляторі. В одного з хлопців травматична ампутація пальців кисті", - сказала Вікторія Христенко.

Вона додала, що об’єктивного говорити про стан поранених неможливо, бо до них у СІЗО "Матроська тиша" не пускають українського консула.

"Ані відео, ні підтвердження характеру поранень наші консули офіційно не отримали, крім того, що поранених нібито відвідала омбудсмен Москви. ", - сказала Вікторія Христенко.

Нагадаємо, поранення в ході нападу Росії на кораблі ВМС України при спробі потрапити до Азовського моря отримали Андрій Артеменко, Василь Сорока та Андрій Ейдер. Їх прооперували в окупованій Керчі, а згодом, після судилища в Сімферополі із "легалізації" полону, яку назвали обранням міри запобіжного заходу, перевезли в Москву.

Наразі не повідомляється, хто із вояків які отримав травми.