В Одесі призупинять на місяць усі будівництва для перевірки документів

17:15, 04.12.2018
В Одесі призупинять на місяць усі будівництва для перевірки документів

Сутички на скандальних будівництвах в Одесі стаються все частіше

В Одесі на місяць призупинять всі будівництва, щоб перевірити наявність та відповідність усіх документів у забудовників.

Про це повідомив на брифінгу Генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я сьогодні попросив губернатора в рамках його повноважень і міністра внутрішніх справ зупинити все будівництво, здійснити перевірки документів, причому розпочати це буквально через тиждень. За тиждень ми запропонуємо алгоритм, і всі будівельники повинні показати свої документи. Почнемо з Одеси, а потім далі", - сказав Юрій Луценко.

Він додав, що насильство на вулицях пов'язане, зокрема, з незаконною діяльністю забудовників.

"Потрібно розібратися, чому навколо будівництва стільки напівкримінальної та кримінальної активності. Відповідь очевидна: більшість забудовників не мають повного пакета документів і користуються наближеністю до влади, щоб отримати шматок землі", - сказав Генпрокурор.

Луценко також розповів, що керівник Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев зазнає атак після впровадження електронної системи дозвільної документації та низки кадрових рішень, і запевнив, що захищатиме тих, хто бореться з корупцією.

Водночас Генеральний прокурор пригрозив ліквідувати гральний бізнес та інші незаконні способи збагачення на Одещині.

Нагадаємо, у жовтні Юрій Луценко анонсував "резонансні дії" щодо олігарха Дмитра Фірташа, про більше нічого і не повідомлялося.

Як повідомляла "УМ", після акції щодо протидії незаконній забудові в Одесі намагалися вбити громадського активіста Олега Михайлика.