«Права рука» Тимошенко Сергій Власенко нецензурно облаяв жінку

11:51, 04.12.2018
«Права рука» Тимошенко Сергій Власенко нецензурно облаяв жінку

Сергій Власенко ображав Ірину Геращенко в парламенті замість конструктивної дискусії щодо воєнного станупісля агресії Росії (фото: РБК-Україна)

Українське суспільство струсонув скандал після того, «права рука» Юлії Тимошенко нардеп Сергій Власенко у залі парламенту грубо образив віце-спікера Ірину Геращенко.

Під час розгляду питання про запровадження воєнного стану він назвав її грубим нецензурним словом, чим довів жінку мало не до сліз. І тільки характер і витримка Ірини Геращенко, яка особисто витягнула з полону десятки українських військових, регулярно буває на Донбасі і веде переговори з Росією та її маріонетками у Мінську, тобто пройшла такі випробування, які Власенку і не снились, не дозволили ситуації вийти з-під контролю.

На вимогу народних депутатів, Власенко все ж вибачився з трибуни, і навіть підійшов обійняти та поцілувати пані Ірину. Тільки зі сторони це було схоже на поцілунок Іуди. Сама Тимошенко ніяк не прокоментувала грубу виходку свого однопартійця. І до речі, в будь-якій європейській країні після публічно лайки на адресу жінки, політична кар'єра Власенка чи йому подібного завершилася б.

Ірина Геращенко заявила, що не дала ляпаса Власенку тільки тому, що не хотіла перетворювати такий важливий день в Раді на балаган.

«Як це мені далося — знаю тільки я. І як я переживаю психологічну кризу всі ці дні — теж знаю тільки я... Подібні крики в бік жінок в парламенті, брудні слова і лайка звучали з тих вуст (Власенка — ред) не вперше. І це можуть підтвердити з десяток моїх колежанок. Єдине — вони не наважувалися повторити це вголос. Я наважилася. І повторила це слово, щоб зупинити це. Навіть ціною своєї болі», — емоційно висловилась Ірина Геращенко у соцмережах.

До речі, її виступ у Верховній Раді під час розгляду питання щодо воєнного стану був чи не найбільш сильним серед усіх промов депутатів. Саме вона нагадала, що представники партій Тимошенко та Ляшка, які найбільше переживали за вибори, а не за безпеку держави, жодним чином не засудили дії Путіна та не згадали про долю українських моряків, яких захопили у полон.

У Власенка взагалі специфічне ставлення до жінок. На побиття та тягання за волосся скаржилася, зокрема, колишня дружина Власенка Наталія Окунська, яка була змушена емігрувати та забрати з собою дітей, тому що маючи статус депутата він фактично недосяжний для правосуддя.