В єпархіях УПЦ МП в Києві та на Житомирщині проводять обшуки через кримінальні справи

17:07, 03.12.2018
В єпархіях УПЦ МП в Києві та на Житомирщині проводять обшуки через кримінальні справи

СБУ та поліція прийшли з обшуками до УПЦ МП (фото: Житомир.Інфо)

Слідчі поліції та СБУ провели обшуки в будівлях, які належать єпархіям УПЦ Московського патріархату у Києві, Житомирі, Овручі і Коростені, у межах розслідування кримінальної справи.

Про це повідомляє Житомир.Info.

"У рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за статтею 161 Кримінального кодексу України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії – ред.), 3 грудня працівники слідчого управління ГУНП в Житомирській області разом з працівниками СБУ проводять 8 санкціонованих обшуків у Києві, Житомирі, Овручі і Коростені. Обшуки проводяться у будівлях, приміщеннях та приватних оселях", - заявила речниця ГУНП у Житомирській області Алла Ващенко.

Як стало відомо, обшуки проводять в приміщеннях, які належать Житомирській і Новоград-Волинській єпархії та Овруцько-Коростенській єпархії Української православної церкви Московського патріархату.

В управлінні Служби безпеки України в Житомирській області підтвердили участь співробітників СБУ в обшуках, які проводять працівники слідчого управління ГУНП.

Нагадаємо, Служба безпеки України проводила слідчі дії за місцем проживання предстоятеля Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Павла. Обшуки проводилися в рамках кримінальної справи про розпалюванні міжконфесійної ворожнечі.