Морський порт в Ірпені: які дива записали в генеральний план міста

13:49, 03.12.2018
Морський порт в Ірпені: які дива записали в генеральний план міста

До моря - в Ірпінь?

В проекті генерального плану Ірппеня, який винесли на розгляд громадскості, міститься інформація про морський порт, узбережжя Чорного моря та лиман у місті піж Києвом.

Про це повідомляє видання "Громада приірпіння".

"Виявляється, Ірпінь – це місто порт. Його друга назва – Очаків. А з містом під Києвом межує 6 га Бейкуського лиману, 24 га Дніпровсько-Бузького лиману та 4 га узбережжя Чорного моря", - зазначено на сайті видання.

“З метою охорони й оздоровлення навколишнього середовища м. Очакова у проекті рекомендовано виконати ряд планувальних і технічних заходів. Намічений комплекс заходів повинен реалізовуватись через дію законів України щодо екологічного стану та санітарно епідеміологічного контролю території, органами місцевого самоуправління”, – сказано на сторінці 96 оновленого генерального плану Ірпеня, який поспішно зняли із офіційного сайту міської ради.



Документ містить абсолютно чіткі рішення, як будуть охороняти водний басейн узбережжя Чорного моря, що належить до Ірпеня. Вони, наприклад, стосуються Бейкуського лиману та Дніпровсько-Бузького лиману, а також оздоровлення морського узбережжя.

Влада Ірпеня закладає в документі розвиток перспективного напрямку – морського туризму під Києвом.

Серед інших суперечливих положень - полігон для утилізації твердих побутових відходів, який збираються вивезти в Миколаїв.

Мешканці Ірпеня не розуміють, звідки у їх місті взявся цей полігон та чому сміття мають вивозити саме в Миколаїв.

"Появі цього документу на сайті передували фейкові громадські слухання щодо оновленого Генерального плану Ірпеня. У п’ятницю 30 листопада з самого ранку влада міста зігнала в будівлю Ірпінської міської ради бюджетників та спортивних молодиків, щоб не перешкодити мешканцям міста ознайомитися з оновленими змінами до генплану", - зазначається в матеріалі "Громади Приірпіння".