Джоан Роулінг заговорила російською під час суперечки в Twitter'і

11:12, 03.12.2018
Джоан Роулінг заговорила російською під час суперечки в Twitter'і

Джоан Роулінг зненацька опублікувала твіт російською

Офіційний Твіттер-акаунт англійської письменниці Джоан Роулінг раптово видав допис російською мовою у суперечці бізнесменом Аароном Бенксом, який підтримує «Брекзіт».

Як зазначає TheБабель, 28 листопада в одному зі своїх постів Роулінг негативно відгукнулася про те, що відбувається в політиці Великобританії, маючи на увазі Brexit.

«Я заприсяглася перед Богом, що постараюся не просторікувати про Brexit, але, чорт забирай, щоразу, коли я виходжу зі свого письменницького кабінету й дивлюся новини, я бачу, що відбуваються нові безглузді речі», — написала Джоан Роулінг як завжди англійскою.

Цей твіт прокоментував мільярдер Аарон Бенкс, якого називають головним спонсором агітаційної кампанії на підтримку виходу Великобританії з Євросоюзу.

«Письменницький кабінет! Чи можна бути ще більш нескромною!» — написав він.

У відповідь бізнесменові Джоан Роулінг написала російською мовою, натякнувши на можливі зв'язки Аарона Бенкса з російськими бізнесом (про які неодноразово писали ЗМІ).

«Ага, зате ця людина скромна далі нікуди — гроші вкладає не в письменницькі кабінети, а в дорогі ланчі з підозріло багатими росіянами», — заявила Джоан Роулінг.

До цього Джоан Роулінг ніколи публічно не говорила російською.

Письменницю почали розпитувати, чи знає вона російську мову і звідки, сама вона написала цей твіт чи, можливо, має російськомовного адміністратора. Відповіді на ці питання письменниця так і не дала. Також не відреагувала на численні пропозиції в майбутньому творити російською.

Твіт російською так і не видалили, тому, ймовірно, це не було випадковістю.



Нагадаємо, у Британії відбулися багатотисячні протести проти Brexit, а угоду про вихід Сполученого королівства іх Євросоюзу вже схвалили лідери ЄС.

Як повідомляла "УМ", уряд Британії погрожує санкціями Facebook та Twitter за вплив Росії у Brexit.