Затримання Семена Семенченка у Грузії: депутат назвав це фейком

09:21, 03.12.2018
Затримання Семена Семенченка у Грузії: депутат назвав це фейком

Якщо Семен Семенченко показав дипломатичний паспорт, його не могли затримувати

Народний депутат Семен Семенченко назвав фейком інформацію про те, що його затримали в Тбілісі та, водночас, він вилетів із Грузії.

Про це Семен Семенченко написав у Facebook.

"Для ЗМІ
1) Інформація про те що мене нібито хтось десь затримував - фейк
2) Інформація що я «вилетів з Грузії в невідомому напрямку» - фейк".

Водночас він підтвердив. що в Тбілісі затримали групу громадян України.

"Українців нібито «затримали під час закупівлі зброї». Фейк- їх затримали в готелі і далі (зі слів адвокатів) у одного нібито знайшли патрони, в іншого пістолет, у третього знову патрони і так далі", - зазначив Семен Семенченко, уточнивши, що затримані чекають на консула.

Скандал навколо затримання Семена Семенченка розгорівся надвечір неділі. Тоді радник Президента Юрій Бірюков повідомив, що Семена Семенченка з групою українців спіймали в столиці Грузії Тбілісі за незаконне зберігання зброї.

Юрій Бірюков відзначав, що народний депутат Семен Семенченко показав дипломатичного паспорта, тому затримувати його не мали можливості.

В МВС Грузі повідомили про 5 затриманих громадян України. Згодом було оголошено про 7 затриманих. Ймовірно йдеться про 5 громадян України, громадянина грузії та Семена Семенченка із дипломатичним паспортом.

Як повідомлялося, у неділю в столиці Грузії Тбілісі на проспекті Руставелі пройшла масова акція протесту, організована об'єднаною опозицією, з вимогою проведення дострокових парламентських виборів.