Політтехнолога і блогера затримали за секс-скандал з чоловіком співробітниці ДБР

14:11, 30.11.2018
Політтехнолога і блогера затримали за секс-скандал з чоловіком співробітниці ДБР

Олександр Барабошко затриманий за організацію секс-скандалу із чоловіком заступниці керівника Державного бюро розслідувань

Політтехнолог Володимир Петров і блогер Олександа Барабошко отримали підозру у справі про нібито домагання заступника начальника відділу департаменту захисту економіки Нацполіції Олександра Варченка до студентки.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Політтехнологу Петрову і блогеру Барабошку повідомили про підозру. Сьогодні суд обере їм запобіжні заходи", - сказав працівник прокуратури.

За його словами, Володимиру Петрову повідомили про підозру у порушенні ст. 383 (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину), ст.162 (порушення недоторканності житла), ст. 182 (порушення недоторканності приватного життя) і ст.343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) ККУ.

Олександру Барабошку повідомили про підозру у порушенні ст. 368 (одержання хабара), ст. 162 (порушення недоторканності житла), ст. 182. (порушення недоторканності приватного життя), ст. 343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) ККУ.

Печерський райсуд Києва обиратиме для них у п’ятницю запобіжні заходи. Прокуратура клопотатиме про арешт з можливістю внесення застави.

Як повідомлялося, 29 листопада правоохоронці затримали Володимира Петрова у справі про нібито домагання Олександра Варченка до студентки.

Одним з потерпілих у справі зазначався "відомий український журналіст".

У прокуратурі додали, що ніч затримані провели у слідчому ізоляторі.

Нагадаємо, 8 листопада столична прокуратура отримала звернення від імені громадянки Наталії Бурейко про погрози і переслідування від особи, яка в соцмережах користується іменем Олександр Варченко.

Заступник начальника відділу департаменту захисту економіки Національної поліції Олександр Варченко звернувся до голови НПУ Сергія Князєва з проханням провести перевірку оприлюднених у мережі звинувачень у сексуальних домаганнях. Він запевнив, що не має до них стосунку.

Пізніше стало відомо, що прокуратура розглянула заяву та відкрила кримінальне провадження і доручила проводити розслідування Службі безпеки.

Через день, 8 листопада, в акаунті Наталії Бурейко у Facebook, яка раніше заявляла про погрози і переслідування з боку співробітника Нацполіції Олександра Варченка, з'явились вибачення перед ним і членами його сім’ї. Попередні пости про погрози й домагання зникли.

Процесуальне керівництво в розслідуванні справи щодо погроз здійснює військова прокуратура.