Журналістка Олена Савчук отримала заборону від ФСБ на в'їзд до окупованого Криму

15:57, 24.11.2018
Журналістка Олена Савчук отримала заборону від ФСБ на в'їзд до окупованого Криму

Альона Савчук кілька років займалася висвітленням переслідувань кримськотатарських активістів (фото: facebook.com/savchuk.alyona)

Російська ФСБ на 10 років заборонила в'їзд до окупованого Криму журналістці з України Олені Савчук.
 
"Заборона в'їзду до Криму й Росії на 10 років - до серпня 2028-го. ФСБ береже від мене обороноздатність і безпеку своєї держави. Дуже шкода, звичайно", - написала журналістка в Facebook.
 
Як повідомляє "Крим. Реалії", інцидент стався на адмінкордоні між материковою Україною й анексованим півостровом - на російському пункті пропуску "Джанкой".
 
У коментарі виданню Савчук розповіла, що їй заборонили в'їзд у Росію й анексований Крим, пославшись на закон про порядок виїзду й виїзду з Росії ("З метою забезпечення обороноздатності чи безпеки держави, або громадського порядку, або захисту здоров'я населення").
 
"Знімали на відео ту частину, де зачитували причини заборони на в'їзд. Мене протримали близько 40 хвилин і взяли відбитки пальців", - розповіла Савчук.
 
"Крим. Реалії" зазначає, що журналістка кілька років займалася висвітленням переслідувань кримськотатарських активістів, політично мотивованих судових процесів у Криму.