Штраф за п'яне водіння: по-новому каратимуть порушників з 2020 року

08:41, 23.11.2018
Штраф за п'яне водіння: по-новому каратимуть порушників з 2020 року

Дозволений рівень алкоголю в організмі, за який не штрафують, 0,2 проміле (ілюстративне фото)

Закон про відповідальність водіїв за керування транспортом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння набере чинності з 1 січня 2020 року.
 
Про це "Українській правді" повідомили в Міністерстві внутрішніх справ.
 
У прикінцевих положеннях закону вказується, що закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування і вводиться в дію через рік з дня набрання ним чинності.
 
Водночас Міністерство внутрішніх справ повідомляє, що закон стане чинним з 1 січня 2020 року.
 
Директор департаменту та комунікацій МВС Артем Шевченко зазначив, що увесь 2019 рік буде тривати підготовка до введення закону в дію.
 
Зокрема, за 3 місяці з дня набрання чинності закону Кабмін має внести на розгляд ВР пропозиції щодо приведення законодавчих актів у відповідність із ним.
 
Дозволений рівень алкоголю в організмі, за який не штрафують, 0,2 проміле.
 
22 листопада Верховна Рада підтримала законопроект 7279-д, який вносить норму про керування транспортом у стані сп’яніння в кримінальний кодекс, як кримінальний проступок.
 
Законопроектом вводиться покарання - штраф 17-34 тисячі грн і заборона керувати до трьох років, а при повторному порушенні - до 51 тисяча грн із забороною керувати від 2 до 3 років.
 
Наразі нетверезе водіння карається штрафом у 10,2 тисяч гривень і позбавленням прав на 1 рік. Ті самі дії вчинені більше 2 разів за рік караються штрафом у 40,8 тисяч гривень і позбавленням прав на 10 років.