Україна потрапила до списку країн, які найбільше нагрівають Землю

20:53, 20.11.2018
Україна потрапила до списку країн, які найбільше нагрівають Землю

Не можна допустити збільшення температури більш ніж на 1,5 градуса за Цельсієм. Інакше кліматичної катастрофи не уникнути (фото: pixabay.com)

Україну внесли до списку країн, які активно нагрівають планету і не допомагають зупинити кліматичні зміни.
 
Про це з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Nature Communications, повідомляє The Guardian.
 
Згідно з оцінками дослідження, підхід в Україні до навколишнього середовища сприяє тому, що середня температура на планеті збільшиться більш ніж на 5,1 градуса.
 
Вчені стверджують, що не можна допустити збільшення температури більш ніж на 1,5 градуса за Цельсієм. Інакше кліматичної катастрофи не уникнути.
 
Однак мало країн на планеті, як виявилося, виконують цей заклик. В основному, це країни Африки, де масового виробництва не багато.
 
Відзначається, що в Європі більш-менш лояльну до навколишнього середовища політику веде тільки Швейцарія, від діяльності якої температура підвищиться на 1,6 градуса.
 
 
Тим часом, США та Австралія лише трохи м'якше до планети, ніж Росія чи Китай. Вони штовхають температуру до зростання на 4 градуси. Більшість країн ЄС, приблизно, удвічі перевищують заповітні 1,5 градуса.
 
"Поточна кліматична політика Китаю, Росії і Канади приведуть до того, що планета Земля до кінця поточного сторіччя нагріється більше ніж на 5 градусів за Цельсієм. І це буде катастрофою", - йдеться в дослідженні.
 
Як зазначають дослідники, мета роботи - проінформувати лідерів країн про стан справ перед тим, як вони почнуть дворічний процес, націлений домогтися реальних змін в екологічній політиці у світі. Адже сьогодні мало хто дотримується домовленостей, які були укладені три роки тому у Франції і згідно з якими людство не повинно допустити зростання температури більш ніж на 1,5-2 градуси за Цельсієм.
 
Як повідомляла "УМ", концентрація вуглекислого газу в атмосфері Землі піднялася до критичного рівня, небаченого за останні 800 тисяч років.