В Дніпрі готель виставляв картини з Леніним та Сталіним (фото)

15:21, 15.11.2018
В Дніпрі готель виставляв картини з Леніним та Сталіним (фото)

Демонструй Леніна і Сталіна скільки завгодно: картини в готелі Дніпра не підпадають під декомунізацію? (фото: С14 Дніпро / Facebook)

У Дніпрі в холі готелю "Академія" висіли на стінах картини із зображенням Леніна, Сталіна та «радісним радянським побутом».

З вимогою прибрати картини в готель навідалися представники організації С14.

"С14 і Січ Дніпро заблокували роботу готелю "Академію" в Дніпрі за адресою Яворницького 20. Два поверхи готелю переповнені комуняцькими малюнками, портретами Сталіна, Леніна і іншого лайна", - зазначає С14 Дніпро.



Активісти фотографувалися в холі готелю на тлі картин.



"Приїхала СОГ, складаються заяви. Далі буде опис картин",  - дадали в C14 news - резерв. Очевидно, щоб припинити пропаганду комуністичного режиму.



Варто відзначити, що відповідно до норм закону "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", твори мистецтва, створені до квітня 2015 року, а також ті, що перебувають у приватних колекціях, не підпадають під закон про декомунізацію.

Хоча цим же законом визначено, що "пропаганда комуністичного [режиму] - ... публічне використання продукції, що містить символіку комуністичного, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів".



Про те, чи було відкрите провадження за пропаганду комуністичного режиму, не повідомляється.

Нагадаємо, за замах на координатора С14 Сергія Мазура арештували 4 осіб.