Похорон Каті Гандзюк відбудеться 7 листопада в Херсоні

09:38, 06.11.2018
Похорон Каті Гандзюк відбудеться 7 листопада в Херсоні

Офіційна причина смерті Катерини - "поліорганна недостатність та хімічні опіки із залученням 39% тіла внаслідок нападу з використанням хімічної речовини" (фото: "Херсон Daily")

Прощання з активісткою Катериною Гандзюк, яка померла після ураження концентрованою сірчаною кислотою, відбудеться в Херсоні в середу, 07 листопада о 14:00.
 
Про це повідомили активісти в групі "Хто замовив Катю Гандзюк" на Фейсбуку.
 
"Усі, хто їдуть і мають місце в авто - пишіть у коментарях до цього посту та шукайте попутників", - зазначають вони в повідомленні.
 
Окрім того, оприлюднено офіційну причину смерті Катерини - "поліорганна недостатність та хімічні опіки із залученням 39% тіла внаслідок нападу з використанням хімічної речовини".
 
Також активісти запевняють, що знають, хто замовив убивство Каті Гандзюк.
 
"Посередник між виконавцями злочину та замовником - Ігор Павловський. Раніше судимий. Кличка "Собака". ... Павловський - колишній офіційний помічник депутата від Партії Регіонів Самойленка. Колишній неофіційний помічник депутата від Партії регіонів Журавка. Журавко зараз в ДНР. Павловський - офіційний помічник народного депутата від Блоку Петра Порошенка Миколи Паламарчука. Паламарачук - вічний смотрящий по темам МВС в Херсонській області", - йдеться в пості.
 
Однак Павловський на свободі, бо "арештовувати вищі ланки замовних вбивств не в традиіях нашого МВС та ГПУ", наголошують активісти.
 
"Павловський відповість за злочин і здасть Замовника. Чому? Тому що в нього та силовиків немає вибору. Бо інашке діяти почнемо ми. За нашу Катю".
 

Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Лікарі не змогли врятувати її після того, як на неї вилили сірчану кислоту 31 липня 2018 року.

 
Херсонська активістка та керуюча справами виконкому міськради отримала опіки близько 40% тіла та перенесла низку операцій. Раніше повідомлялося, що причиною смерті став тромб.
 
Як відомо, в Херсоні Катерина Гандзюк протистояла "русской весне" та допомагала переселенцям.
 
Після смерті Катерини Гандзюк активісти вимагають відставки силовиків, насамперед Арсена Авакова та Юрія Луценка, адже замовники нападу досі не встановлені.
 
Справу щодо вбивства Катерини Гандзюк повністю передали до СБУ. Про всіх підозрюваних у злочині читайте в "УМ".