Олег Сенцов написав листа правозахисникам: «Не турбуйтеся, я вижив»

14:39, 01.11.2018
Олег Сенцов написав листа правозахисникам: «Не турбуйтеся, я вижив»

Олег Сенцов написав листа із колонії (фото: Антон Наумлюк / Радіо свобода)

Український режисер-політв’язень Кремля Олег Сенцов написав листа правозахисникам, в якому розповів про стан свого здоров’я.
 
Лист оприлюднив правозахисник з Челябінської області Микола Щур.
 
"Сам почуваюся краще, аніж місяць тому, набагато. Аналізи, звісно, ще не дуже, але вже і не погані, як раніше. Крапати теж наприкінці минулого тижня перестали, нарешті. Тепер, в основному, дієта, обстеження і так, пігулки …Так що не турбуйтеся там особливо, я вижив", - написав Сенцов.
 
Лист датований 29 жовтня 2018 року.
 
Нагадаємо, раніше в Росії заявили, що Олег Сенцов відійшов від голодування і набрав 12 кг.
 
Незаконно засуджений Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою звільнення всіх українців-політв'язнів Кремля  14 травня 2018 року.
 
На початку жовтня стало відомо, що в Олега Сенцова діагностували гіпоксію, серцеву недостатність, проблеми з печінкою і нирками і ревматизм. 28 вересня російські тюремники показали фото виснаженого Олега Сенцова у лікарні під час огляду.
 
5 жовтня російські тюремники заявили, що Олег Сенцов припинив голодування. У листі своїй сестрі Наталі Каплан Сенцов написав: "Я змушений завтра знятися з голодування. До відкритого листа мені додати нічого. Мене ще минулого тижня мали почати виводити з нього (з голодування, - ред.). Але я трішки відтермінував, останнє обстеження показало, що "полетіли" внутрішні органи. В серці почалась аритмія з ішемією, нирки забилися і в будь-який момент відмовлять, печінка збільшилася і почала розкладатися, кишечник, мозок - там усе ... Прикро програвати, але вибору мені не залишили, я не хочу перетворювати це все на принизливе видовище".
 
Раніше Олег Сенцов передав заповіт в Україну.
 
Як писала "УМ", 25 жовтня Олег Сенцов став лауреатом премії Сахарова Європейського парламенту.