Бізнесмен Микола Латанський був депортований з Білорусі через ставлення до Росії

07:55, 29.10.2018
Бізнесмен Микола Латанський був депортований з Білорусі через ставлення до Росії

Чоловіку пояснили, що він є "небажаною особою" для Республіки Білорусь і повинен негайно покинути країну (фото: facebook.com/latansky)

Український бізнесмен, мотиваційний тренер Микола Латанський був депортований з Білорусі через публічну позицію проти політики Росії щодо України.
 
Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.
 
"Мінськ. Білорусь. Готель "Слов’янський" (неподалік від знаменитої Мінськ-Арени). Неділя. 23 жовтня. 22: 42. Стук в двері нашого номера. Через двері чую, як хтось вимагає наказовим тоном: "Відкрийте, міліція!". Відкриваю, і з подивом виявляю на порозі двох ставних гладко виголених міліціонерів, екіпірованих кийками, пістолетами і вже включеними камерами "Дозор", які знімають те, що відбувається", - пише він. 
 
Далі, як розповів Латанський, йому пояснили, що він є "небажаною особою" для Республіки Білорусь і повинен негайно покинути країну.
 
По приїзду в РУВС йому пред’явили причину затримання.
 
 
"Ініціатор затримання: Росія. Причина затримання: "Латанський Микола Віталійович належить до терористичної екстремістської збройної організації, що здійснює підривну діяльність на території Росії"", - цитує він.
 
За словами бізнесмена, причиною депортації стала його позиція проти політики Росії в Україні.
 
"По дорозі в РУВС я підозрював, що саме моя публічна позиція, спрямована проти політики Росії в Україні і може бути причиною, але я не міг собі навіть уявити, щоб звинувачення на мою адресу було сформульовано таким чином", - обурився Латанський.
 
Зауважимо, лише нещодавно голова МЗС України Павло Клімкін попередив українців про небезпеку поїздок до Білорусі. За його словами, зрозуміло, що на території Білорусі діють владні структури Росії.
 
Нагадаємо, в Білорусі викрали та вивезли до Росії сина українського військового Павла Гриба. Слідчі Кремля інкримінують йому "схиляння до теракту", Гриб обвинувачень не визнає.
 
Крім цього, український журналіст Павло Шаройко був засуджений до більш ніж 8 років позбавлення волі Верховним судом Білорусі, який звинуватив його у шпигунстві.
 
Також у Мінську 25 жовтня був затриманий білоруською поліцією журналіст Микола Балабан.