Із мультфільму «Сімпсони» приберуть персонаж емігранта через скарги

13:03, 28.10.2018
Із мультфільму «Сімпсони» приберуть персонаж емігранта через скарги

Барт Сімпсон у крамничці Апу

Із популярного мультсеріалу "Сімпсони" приберуть один із персонажів - власника крамнички, емігранта із Індії, Апу, бо на цей образ надходить багато скарг і звинувачень за останні два роки.

Про рішення авторської групи повідомив продюсер Аді Шанкар, інформує Інтерфакс-Україна.

Минулого року Аді Шанкар спробував відреагувати на скарги по-іншому: він оголосив конкурс для охочих сценаристів, щоб ті допомогли переробити Апу.

Результатом конкурсу мав стати перероблений Апу - "свіже, веселе і реалістичне відображення індійців в Америці".

Автори не хотіли, щоб Апу змінювали "білі чоловіки з Гарварда", які живуть стереотипами.

Аді Шанкар вже відібрав сценарій-переможець і хотів би запропонувати його телеканалу Fox, на якому показують "Сімпсонів", для зйомок однієї з серій. Однак почув про бажання авторської групи відмовитися від Апу як персонажа.

За словами Аді Шанкара, цією інформацією з ним поділилися двоє людей, які безпосередньо працюють над сценарієм і одне джерело, яке спілкується з творцем мультсеріалу Меттом Грейнінгом.

Мультсеріал "Сімпсони" регулярно виходять на телеканалі Fox з 1989 року, він - найдовший анімаційний серіал в історії американського телебачення. Це -  сатирична пародія на стиль життя середнього класу США.

Вважається, що в деяких епізодах творцям мультфільма вдалося передбачити майбутнє, наприклад, перемогу Трампа на виборах.