Польща закрила «зелений коридор» з Україною - МЗС

08:52, 26.10.2018
Польща закрила «зелений коридор» з Україною - МЗС

Клімкін: Польща створює ситуацію, коли на кордоні утворюються величезні черги. Звичайно, це і на нашій відповідальності (Укрфото)

Польща неформально скасувала в пунктах пропуску на кордоні з Україною "зелений коридор". 
 
Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у четвер, 25 жовтня, на брифінгу у Львові, передає "Радіо Свобода".
 
З його слів, це є однією з причин утворення довгих автомобільних черг при перетині українсько-польського кордону.
 
"Формально нічого не скасовано. Польща створює ситуацію, коли на кордоні утворюються величезні черги. Звичайно, це і на нашій відповідальності, зокрема, кількість "евроблях", і ми це знаємо. А що робити з вантажним трафіком, автобусами? Контролем?" - риторично запитав Клімкін.
 
Глава МЗС зазначив, що механізми контролю на кордоні повинні бути уніфіковані, зокрема, має бути більше спільних пунктів митного і прикордонного контролю.
 
"Досягнуто домовленості між Україною і Польщею про те, що з чотирьох до восьми збільшимо кількість пунктів пропуску на українсько-польському кордоні. Проблема України в тому, що немає під'їзної дороги до пунктів", - сказав Клімкін.
 
Як повідомляла "УМ", раніше з МЗС Польщі звільнили усіх випускників Московського державного інституту міжнародних відносин, біль відомого за абревіатурою "МГІМО", та осіб, які були б у списках співробітників комуністичних спецслужб.