Канада легалізувала куріння і вирощування марихуани

14:26, 17.10.2018
Канада легалізувала куріння і вирощування марихуани

(фото: pixabay.com)

Збут і вживання марихуани на території Канади стали легальними.
 
Відповідні законодавчі зміни набули чинності 17 жовтня в усіх провінціях і територіях Канади, передає "Укрінформ".
 
Відзначається, що детальні умови продажу і купівлі марихуановмісних продуктів розрізняються залежно від регіону, проте покупець не може бути молодше 18 років.
 
Жителям більшості провінцій і територій відтепер дозволено вирощувати вдома наркотичну коноплю, проте її кількість суворо регламентується.
 
Вживання марихуани в медичних цілях дозволене в Канаді вже багато років, але тепер для придбання цього наркотику направлення від лікаря не потрібне.
 
Хоча куріння марихуани відтепер є абсолютно законним, їстівні товари з рослини поки під забороною, як і ряд інших марихуановмісних продуктів. 
 
Слабо розвиненою залишається й інфраструктура роздрібного продажу марихуани.
 
Так, жителі Онтаріо, найбільш населеної провінції Канади, віднині отримали законний доступ тільки до онлайн-продажу марихуани, а фізичні магазини не з'являться тут ще як мінімум до весни. 
 
Подібна ситуація спостерігається і в інших провінціях.
 
У процесі підготовки до легалізації, яка триває вже кілька років, зміни були внесені до багатьох законодавчих актів Канади, зокрема суттєво посилено покарання за керування транспортним засобом під впливом наркотичних речовин.
 
Правоохоронці також отримали новітні технічні засоби для виявлення змісту канабіноїдів у крові водіїв.
 
За попередніми підрахунками, доходи бюджетів різних рівнів від легалізації марихуани в наступному році складуть близько 8 мільярдів доларів.