Будапешт пообіцяв дзеркальну відповідь на висилку Києвом угорського консула

09:38, 04.10.2018
Будапешт пообіцяв дзеркальну відповідь на висилку Києвом угорського консула

Петер Сійярто вчергове звинувачує президента та уряд України в напруженості стосунків (фото: ЕРА/UPG)

Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто пообціяв вислати консула України, якщо офіційний Київ відправить за роздачу паспортів консула в Береговому.

Це Петер Сіярто повідомив під час зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.

Очільник угорської дипломатії вважає, що таємно роздаючи громадянам України паспорт Угорщини, не порушуються ні угорські, ні українські, ні міжнародні закони.

"Якщо МЗС України або хтось у Києві ухвалить рішення, що нашого консула потрібно видворити, тоді я відразу ж невідкладно видворю з Угорщини консула України. Відразу", - заявив він.

Петер Сійярто також наголосив, що в Україні продовжуються утиски прав угорської меншини через мовні статті закону про освіту.

"Попри те, що ми зацікавлені в гарних та добросусідських відносинах з Україною, президент та уряд України наші добрі контакти звели нанівець", - вчергове звинуватив Петер Сійярто українську владу в погіршенні стосунків..

Нагадаємо, очільник МЗС України Павло Клімкін пообіцяв вислати консула Угорщини в Береговому на Закарпатті, де роздавали угорські паспорти громадянам України та закликали не повідомляти про це українській владі.

Як повідомляла "УМ", представники Угорщини зірвали роботу комісії, яка мала владнати конфлікт навколо українського закону про освіту.