Павло Саварець загинув під гвинтом катеру в Запоріжжі: чиновники «обмивали» нові судна

15:12, 01.10.2018
Павло Саварець загинув під гвинтом катеру в Запоріжжі: чиновники «обмивали» нові судна

У Запоріжжі на Дніпрі перекинувся катер Запорізького облуправління рибоохорони, в результаті чого одна людина загинула, ще двоє були поранені.
 
Про це повідомляє місцевий сайт 061.ua.
 
Трагедія сталася близько 13:00 30 вересня в районі 9-го причалу.
 
"За попередньою інформацією, троє чиновників лихачили на катері. Катер ішов на великій швидкості, і під час маневру з нього викинуло двох осіб, третій - перебував за штурвалом", - йдеться в повідомленні.
 
Відзначається, що одного з постраждалих - за попередньою інформацією, керівника Запорізького рибоохоронного патруля Дмитра Чайку - оперативно відшукали і в тяжкому стані направили до 9-ї міської лікарні.
 
За даними сайту "Заноза", загиблим виявився заступник начальника Управління захисту економіки, який очолює один з відділів, - Павло Саварець. 
 
Третьою людиною на катері був ще один співробітник УЗЕ Павло Юшков.
 
Після того, як одного з постраждалих витягли з води, на місце події викликали рятувальників Держслужби з надзвичайних ситуацій.
 

Однак в ДСНС журналістам коментувати трагедію на Дніпрі відмовилися.
 
"Я не коментую цю ситуацію. Прокуратура порушила кримінальну справу, і все слідство проводить прокуратура. Рятувальників викликали вже о 16:00. Що було до того, я не знаю. Рятувальники тільки підняли тіло загиблого. Іншим займалася комунальна аварійно-рятувальна служба", - сказала "Українській правді" начальник прес-служби ДСНС Юлія Баришева.
 
Про те, що на новому катері перекинувся керівник рибоохоронного патруля Дмитро Чайка, повідомляє і видання "Акцент".
 
"Був очевидцем страшної картини. В районі рибінспекції перекинувся човен, там було три людини. Всі випали. В одному чоловікові упізнав Дмитра Чайку, його сильно порубало гвинтом, викликав поліцію... У човнах був алкоголь ", - розповів очевидець Геннадій.
 
За даними сайту, в момент трагедії керівництво "обкатувало" нові катери, всі учасники події знехтували засобами захисту і не наділи рятувальні жилети.