Очільника УПЦ МП Онуфрія внесли в базу «Миротворця»

17:38, 26.09.2018
Очільника УПЦ МП Онуфрія внесли в базу «Миротворця»

Митрополит Онуфрій на "Миротворці" (скріншот інтернет-сторінки)

Предстоятель Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій потрапив до розділу "Чистилище" на сайті "Миротворець".

"Агент впливу Російської православної церкви (РПЦ) в Україні", - зазначено в коментарі на "Миротворці".

Серед названих причин потрапляння церковного ієрарха в "Чистилище" митрополита Онуфрія, світське ім’я якого Орест Березовський, - протидія роботи екзархів Вселенського патріархату та відмова вшанувати пам’ять загиблих в АТО військових.

Запис зроблено 25 вересня о 19:53, за декілька годин після того. як Синод УПЦ МП прийняв рішення про те, що екзархи Константинопольського патріархату не можуть перебувати на території України, бо це нібито не їх канонічна територія.

Також Онуфрію пригадали те, що 8 травня 2015 року він залишився сидіти у Верховній Раді під час виголошення президентом України імен героїв, які відзначилися в зоні АТО.

Як повідомляла "УМ", Міністерство культури, яке серед іншого опікується державною політикою в сфері релігії, вказало УПЦ МП на те, що в Україні вони не мають права вирішувати будь-що стосовно перебування представників інших конфесій на території держави, а також наголосило, що створення Української Помісної православної церкви в піоритеті.