Юрій Луценко збирається судитися із журналістами через вілу на Сейшелах

13:41, 25.09.2018
Юрій Луценко збирається судитися із журналістами через вілу на Сейшелах

Вілла на Сейшелах, яку приписують Юрію Луценку (фото: micetimes.asia)

Генеральний прокурор України подасть позов на видання Новое время, Газета.UA, Контракти, Коментарі та РБК-Styler за те, що вони поширили інформацію сінгапурського видання про те, що Юрій Луценко купив на Сейшелах віллу.

Про це повідомила речнниця генерального прокурора Лариса Сарган у Facebook.

"Адвокати Юрія Луценка готують позови до суду за поширення брехливої інформації. І обов’язково буде вимагання компенсації за моральну шкоду. І кожна копійка буде перерахована на військові госпіталі", - зазначає вона.

Лариса Сарган додає, що інформація про купівлю Юрієм Луценком вілли на Сейшелах за 5 мільйонів доларів - відверта брехня.

"Передбачаю, що представники ЗМІ одразу залюбки звинуватять Луценка у тиску на пресу. Але якщо він не позиватиметься до суду, то як захиститися від такої нахабної брехні?", - додає речниця генерального прокурора.

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд визнав ролики, в яких розповідається про досягнення Генпрокуратури під керівництвом Юрія Луценка, соціальною рекламою. Суддя Сергій Каракашьян зазначив, що у них "пан Луценко не відокремлюється від своєї посади", тому вони не розпіарюють його особу.

У січні 2018 року Юрій Луценко вже потрапляв до скандалу через відпочинок на Сейшелах. Програма "Гроші" стверджувала, що він витратив на відбпочинок близько 50 тисяч євро. Юрій Луценко стверджував, що відпочивав значно скромніше, а поїздку оплатив його син-бізнесмен. Генеральний прокурор стверджував, що такий відпочинок може собі дозволити "середній клас" українців.

Як повідомляла "УМ", Петро Порошенко подав позов на ВВС за поширення інформації про те, що президент України заплатив 400 тисяч доларів за зустріч із президентом США.