У Києві група молодиків повалила паркан навколо будівництва: затримали 50 осіб

16:16, 22.09.2018
У Києві група молодиків повалила паркан навколо будівництва: затримали 50 осіб

Затримані під час бійки на території будівництва по проспекту Григоренка у Києві (фото: Укрінформ)

У Києві на осокорках сталися сутички на будмайданчику по проспекту Григоренка, 40. Зранку 22 вересня група молодиків намагалася повалити паркан навколо забудови, після втручання поліції затримали 50 осіб.

Про це повідомляє Українська правда.

Речниця Дарницького райуправління поліції Інна Гамалій повідомила виданню, що частину паркану зламали.

"Приблизно 50 чоловік, які грубо порушували громадський порядок та чинили хуліганські дії, доставлені до територіального управління поліції, де будуть встановлені їхні анкетні дані", - зазначила Інна Гамалій.

Вона уточнила, що більшість затриманих є охоронцями забудови, яких доставили до поліції для встановлення особи. Лише двоє із затриманих ламали паркан.

Потерпілих внаслідок конфлікту немає.

"Слідчі нададуть правову кваліфікацію діям правопорушників. За попереднім висновком правоохоронців, ця подія буде кваліфікуватися як хуліганство", - додала речниця Дарницького райуправління.

Сутички між противниками забудови на пр. Григоренка, 40 вперше відбулися 28 липня, внаслідок зіткнень було затримано двох осіб.

Участь в акції протесту, окрім мешканців району та активістів, які виступають проти забудови та на підтримку створення "Екопарку "Осокорки", брали також представники організації "Національні дружини" та партії "Нацкорпус".