Турчинов і Полторак назвали невдалим фейком заяву Москви про збиття МН17 ракетою України

15:24, 17.09.2018
Турчинов і Полторак назвали невдалим фейком заяву Москви про збиття МН17 ракетою України

"Це черговий невдалий фейк Кремля для того, щоб прикрити свій злочин, який вже доведено як офіційним слідством, так і незалежними експертними групами" (фото: facebook.com/pg/oleksandr.turchynov)

Секретар РНБО Олександр Турчинов назвав черговим фейком заяву Росії про те, що ракета, з якої в 2014 році над Донбасом був збитий пасажирський "Боїнг" Малазійських авіаліній, нібито має українське походження.
 
Про це він сказав у понеділок у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".
 
"Заява Російської Федерації про нібито український слід ракети, яка збила МН17 - це черговий невдалий фейк Кремля для того, щоб прикрити свій злочин, який вже доведено як офіційним слідством, так і незалежними експертними групами", - заявив Турчинов.
 
У свою чергу міністр оборони Степан Полторак також назвав фейком заяви Міноборони Росії щодо причетності України до збиття літака Боїнг МН17 у 2014 році.
 
Про це він сказав під час спільного брифінгу із держсекретарем з питань оборони Великої Британії Гевіном Александером Вільямсоном.
 
"Я хотів би сказати тільки одним словом: це неправда, це брехня, це політики Москви", - заявив Полторак.
 
Він вважає, що "черговий фейк РФ" свідчить про те, що "Росія точно не відмовилась від своїх планів по підриву авторитету України".
 
Очільник Міноборони стверджує, що Росія шукає привід для того, "щоб загострити ситуацію".
 
Раніше в Мінборони Росії заявили, що ракета, якою був збитий "Боїнг" Malaysia Airlines на Донбасі, належала військовій частині в Україні. Там також стверджують, що відеоролики, які показують транспортування установки "Бук" з Росії на Донбас у 2014 році - сфальсифіковані.